Slovenski odvetniki bomo v ponedeljek, 19. decembra 2011, nudili pro bono (brezplačno) pravno pomoč, pri čemer želimo pomagati predvsem tistim, ki so najbolj pomoči potrebni in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga naših pisarn.

V akciji bo sodelovalo 594 prijavljenih odvetnikov, ki so uspeli svoje dnevne obveznosti prilagoditi nudenju pro bono pravne pomoči.

Pravna pomoč se bo izvajala predvsem ustno, bodisi v pisarni bodisi po telefonu, po predhodni najavi zainteresiranega državljana. Prednost bodo imeli socialno šibki ljudje.

Kako do želene pomoči?
Odvetnika si lahko izberete v spodnjem zemljevidu s klikom na izbrani kraj (če npr. želite odvetnika iz sodnega okrožja Nove Gorice, kliknete na Nova Gorica. Odprl se vam bo seznam odvetnikov, ki bodo tega dne nudili pro bono pravno pomoč v sodnem okrožju Nova Gorica (kraji Nova Gorica, Ajdovščina, Tolmin, Idrija, Solkan..)   V seznamu so kontaktni podatki odvetnika. Če pa želite podrobnejše informacije o odvetniku, kliknite ponovno na izbranega odvetnika. Prikazale se vam bodo dodatne informacije – področja dela, jeziki, zemljevid…)

Zaradi organiziranosti odvetniških pisarn predlagamo, da še pred 19. decembrom kontaktirate izbranega odvetnika/odvetnico in se najavite. sklicujte se na dan odvetniške pravne pomoči pro bono.

Kliknite na kraj za prikaz seznama odvetnikov. Kraj predstavlja sodno okrožje in območni zbor odvetnikov, ki pripadajo temu sodnemu okrožju.