• 21.02.2017
 • delodajalci lahko spoznajo kandidate za konkretno delo še pred zaposlitvijo

  Še vedno so na voljo sredstva na treh javnih povabilih, ki omogočajo delodajalcem, da spoznajo, preizkusijo in usposobijo brezposelne na delovnem mestu, preden se odločijo glede njihove zaposlitve.

  Usposabljanje na delovnem mestu

  Javno povabilo delodajalcem je odprto do porabe sredstev, najkasneje do 31. 5. 2017 do 13. ure, ko se izteče končni rok za oddajo ponudb.

  Usposabljanje na delovnem mestu omogoča delodajalcem, da spoznajo brezposelne in jih usposobijo za konkretno delo v svojem delovnem okolju, še preden se odločijo za sklenitev delovnega razmerja. Pri tem si lahko povrnejo upravičene stroške izvedenega usposabljanja. 

  Vključijo se lahko brezposelni kandidati in kandidatke, ki so dopolnili najmanj 30 let in ustrezajo še vsem drugim pogojem ciljnih skupin za vključitev. Usposabljanje poteka brez delovnega razmerja, pod strokovnim vodstvom mentorja, ki ga zagotovi delodajalec. Traja lahko dva ali tri mesece.

  Delodajalcem povrnemo strošek izvedenega usposabljanja: 370 EUR za dvomesečno usposabljanje in 493 EUR za trimesečno usposabljanje udeleženca. Brezposelnim, ki se usposabljajo na delovnem mestu, izplačamo dodatek za prevoz in aktivnost. Po zaključenem usposabljanju se jih zaposli okrog 70 %.

  Delodajalci lahko sodelujejo na javnem povabilu, če izpolnjujejo vse zahtevane pogoje.

  Pokličite nas na tel:02 234 23 21 , lahko vam pomagamo pri pripravi ponudbe za usposabljanje ali nam pišite na mail:simona@interfin.si   še danes, ne zamudite zanimive priložnosti. 

Vir: Zavod za zaposlovanje Maribor