Datum: 3. april 2008

Sporočilo za medije

Informacije o informativnih izračunih dohodnine dostopne prek VIDE

Če želite izvedeti, ali vam je bil na dom poslan informativni izračun dohodnine oziroma imate vsebinsko vprašanje s področja davkov, lahko o tem vprašate Vido (Virtualno Davčno Asistentko), ki je zavezancem dostopna 24 ur na dan prek spletnega naslova www.durs.gov.si, telefonske številke (01) 4000 100 in prek elektronske pošte vida.durs@gov.si. Prvega in drugega aprila 2008 je Vida podala 67.971 odgovorov na vprašanja zavezancev, od tega 32.097 s področja dohodnine.

Vida poda informacijo o odpremi konkretnega informativnega izračuna dohodnine, če ji sporočite svojo davčno številko. Po telefonu odgovarja tudi na vsebinska vprašanja s področja dohodnine, prek interneta in elektronske pošte pa tudi na vprašanja s področja ostalih davkov.

 Zavezance naprošamo, naj Vidi zastavljajo kratka, jedrnata in razumljiva vprašanja (npr: Kdaj bom prejel informativni izračun? Kje lahko vložim ugovor?). Če namreč Vida ne razume postavljenega vprašanja, zavezanca prosi, da ji vprašanje ponovno zastavi, oziroma mu sama ponudi najverjetnejše vprašanje, ki ga je oblikovala iz besed postavljenega vprašanja. V kolikor so vprašanja po telefonu za Vido povsem nerazumljiva, preveže klic do uslužbenca na davčnem uradu.

 

Služba za odnose z javnostmi,

Davčna uprava Republike Slovenije

 

Vir:Davčni urad Republike Slovenije
Poglej še Dohodnina 2007
Novinarska konferenca:Dohodnina 2007