Poziv delodajalcem
27.2.2009  
Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je 20. februarja 2009 na svojih spletnih straneh in v Uradnem listu Republike Slovenije objavil javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2009/2010. Namen javnega poziva je seznaniti se s potrebami delodajalcev po kadrovskih štipendistih glede na razvojne in kadrovske potrebe delodajalcev.
Potrebe po kadrovskih štipendistih morajo delodajalci oddati najkasneje do 15. septembra 2009 na naslov sklada. Priporočljivo je, da delodajalci svoje potrebe oddajo čim prej, saj si bodo tako lahko zagotovili večjo promocijo svojih razpoložljivih štipendij in večji izbor med potencialnimi štipendisti.
V skladu s prejetimi potrebami delodajalcev bo sklad na naslovu www.sklad-kadri.si/kadrovske objavil skupni zbir kadrovskih štipendij za šolsko/študijsko leto 2009/2010. Dijaki in študenti bodo sami stopili v stik s potencialnim štipenditorjem, ta pa se bo na podlagi prejetih prošenj odločil za najbolj primernega kandidata.
Prijavo potreb po kadrovskih štipendistih morajo oddati tisti delodajalci, ki bodo uveljavljali sofinanciranje kadrovskih štipendij v okviru javnega razpisa za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem od šolskega/študijskega leta 2009/2010 do konca izobraževanja na isti stopnji. Na razpis se bodo morali delodajalci prijaviti z izbranim kandidatom za svojo kadrovsko štipendijo. Svoje potrebe lahko oddajo tudi tisti delodajalci, ki sofinanciranja ne bodo uveljavljali.
Več o neposrednem sofinanciranju kadrovskih štipendij si lahko preberete v priloženi priponki, vprašanja pa naslovite na e-naslov Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije info@sklad-kadri.si.
Avtor: E. M.

1. korak:
Sporočite svojo potrebo po kadrovskih štipendistih Javnemu skladu RS za razvoj kadrov in štipendije, ki vsako leto objavi javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih. Sklad bo vašo potrebo uvrstil v skupni zbir kadrovskih štipendij.
Namen javnega poziva je seznaniti se s potrebami delodajalcev po kadrovskih štipendistih glede na razvojne in kadrovske potrebe delodajalcev. V skladu s prejetimi potrebami delodajalcev sklad na naslovu www.sklad-kadri.si/kadrovske objavlja skupni zbir kadrovskih štipendij ter javni razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem. Prijavo potreb po kadrovskih štipendistih morajo oddati tisti delodajalci, ki bodo uveljavljali sofinanciranje kadrovskih štipendij v okviru javnega razpisa za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem, oddajo pa jo lahko tudi tisti delodajalci, ki sofinanciranja ne bodo uveljavljali.
2. korak:
Izberite najbolj primernega štipendista, ki se bo odzval na vašo objavo v skupnem zbiru kadrovskih štipendij.
Prejete potrebe delodajalcev sklad uvršča v skupni zbir kadrovskih štipendij na naslovu www.sklad-kadri.si/kadrovske. Dijaki in študenti lahko iščejo primerne štipenditorje po različnih kriterijih ter sami kontaktirajo potencialnega štipenditorja za več informacij. Štipenditor se na podlagi prejetih prošenj potencialnih štipendistov odloči za najbolj primernega kandidata. 
3. korak:
Z izbranim kandidatom se prijavite na javni razpis sklada za do 50 % sofinanciranje kadrovske štipendije.
Delodajalec se z izbranim kandidatom za svojo kadrovsko štipendijo prijavi na javni razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem Delodajalec lahko za podeljeno kadrovsko štipendijo prejme 50 % sofinanciranje s strani sklada, vendar največ do višine 30 % minimalne plače. V skladu z 22. členom Zakona o štipendiranju kadrovska štipendija ne sme biti nižja od državne štipendije.