Dnevi, ko so se kolegi v tradicionalni pisarni zbirali okoli avtomata za vodo ali fotokopirnega stroja, so preteklost. Prostori za coworking so marsikateremu podjetniku dokazali, da je delovno okolje ključnega pomena za uspeh podjetja. Ne verjamete? Preizkusite MP hub.!

Šele začenjate s samostojno podjetniško potjo in še nimate ustreznih prostorov za delo svoje ekipe? Imate dovolj neproduktivnega samotarskega dela iz domače pisarne? Si želite družbe sorodno mislečih mladih podjetnikov, izmenjave znanj in izkušenj ter modernega delovnega okolja? Dobrodošli v nasledniku našega najsodobnejšega coworking prostora MP hub 2!

Če vas še nismo prepričali, v nadaljevanju predstavljamo načine, na katere lahko uporaba coworkinga pripomore k uspehu vašega podjetja ali poslovne ideje.

  1. Prihranite čas in denar

Podjetniki so vedno v pogonu in imajo veliko obveznosti. Ko začne njihovo podjetje rasti, se morajo ukvarjati z razvojem izdelkov, širitvijo ekipe, usklajevanjem financ, poročanjem investitorjem itd. Takšni posamezniki morajo zato skrbno izbrati svoje prioritete – med njimi vsekakor ni zamudno iskanje primernih poslovnih prostorov in vsakodnevno upravljanje s pisarniškimi problematikami.

Prav takim podjetnikom in njihovim ekipam so namenjeni coworking prostori, ki so že primerno opremljeni in vključujejo vse elemente, potrebne za nemoteno delo. Podjetniku se tako ni treba ukvarjati z izbiro in opremljanjem prostorov, pač pa se lahko posveti bolj pomembnim opravilom.

  1. Spodbudite ustvarjalnost in produktivnost

Zdi se, da so coworkerji zadovoljnejši, ustvarjalnejši in bolj produktivni od posameznikov, ki delajo v tradicionalnih pisarnah. Počutijo se povezani s svojim delom, hkrati pa se aktivno povezujejo s skupnostjo različnih posameznikov in podjetij, pri čemer jih ne ovira notranja politika tradicionalnega pisarniškega okolja.

Raziskave kažejo, da velika večina uporabnikov coworking prostorov meni, da ti prostori spodbujajo ustvarjalno razmišljanje in oblikovanje kvalitetnih novih idej. Tudi podjetniki, direktorji podjetij in drugi zaposlovalci v vedno večji meri prepoznavajo prednosti coworkinga – nekateri že organizirajo delo svojih ekip v tovrstnih prostorih, drugi pa poskušajo prenesti določene elemente coworking okolja v svoje pisarne.

Pridi na ogled najboljšega coworking prostora MP hub 2!

  1. Poiščite najboljše sodelavce

Vsak ustanovitelj zagonskega podjetja ve, da je ena najtežjih nalog, ki ga čaka pri nadaljnji rasti in razvoju podjetja, odkrivanje in zaposlovanje najprimernejših kadrov. Tudi pri tem lahko podjetnikom pomaga privlačno coworking okolje.

Kako pridobiti mlade iskalce zaposlitve iz milenijske generacije, ki imajo popolnoma drugačna pričakovanja, želje in potrebe kot predstavniki prejšnjih generacij? Urejeni coworking prostori, v katerih ne vlada tradicionalna hierarhija in kjer se povezujejo posamezniki z različnih področij, so lahko pravi odgovor na to vprašanje.

In kako na svojo stran pritegniti posameznike, ki bi lahko vaše zagonsko podjetje popeljali do novih uspehov, vendar že imajo prijetno službo za nedoločen čas v uveljavljenem in uspešnem podjetju? Prav coworking okolje lahko zanje predstavlja nove spodbude in izzive, ki jih nenehno zasledujejo.

Več informacij: Mladi podjetnik

VIR: https://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/novice/kako-lahko-coworking-pripomore-k-uspehu-vasega-podjetja