Avtor Borut Borštnik — Zadnja sprememba 15.06.2009 11:46

Slovenska podjetja se zelo pogosto soočajo s problematiko plačilne nediscipline, ki se je v obdobju globalne krize še povečala. Številna podjetja imajo veliko dolžnikov, a premalo časa, znanja in volje za učinkovito izvensodno izterjavo. Vzdrževanje tekočega in stabilnega denarnega toka je pomembno, uspeh izvensodne izterjave pa je najpogosteje odvisen predvsem od pravočasnega začetka opominjanja, velike stopnje urejenosti, korektnosti ter pravilno določenega pristopa.
Nova rešitev s področja izvensodne izterjave in opominjanja – sistem Izterjevalec.si

Izterjevalec.si pomaga pri izterjavi dolgov.

Slovensko podjetje NiteoWeb d.o.o. je razvilo sistem, ki poskrbi za učinkovito opominjanje in izvensodno izterjavo. Izterjevalec.si sistematično pošilja elektronska in SMS sporočila po vnaprej pripravljenem planu. Po izkušnjah prvih testnih uporabnikov in tujih podobnih sistemov je odziv boljši kot na pisna obvestila in opomine. Stroškovna primerjava pa je pokazala, da je SMS in drugo elektronsko obveščanje (e-mail obveščanje je seveda brezplačno) do 70% cenejše od poštnega pošiljanja.

Prednost sistema Izterjevalec.si je izredno nizka cena – planirano obveščanje ali opominjanje dolžnika je možno že od 3,6 EUR na terjatev. Provizije od izterjanega zneska se ne zaračunavajo, upniku so prihranjeni neprijetni pogovori, opominjanje dolžnika pa je korektno in prijazno. Za nujne primere je na voljo intenzivni način obveščanja (do 3 SMS sporočila na dan!), vključno s prijavo neplačnika na bonitetno hišo Coface. Celoten postopek lahko upnik enostavno nadzoruje preko nadzorne plošče sistema.

Prijava v sistem Izterjevalec.si je enostavna in brezplačna – upnik lahko vnese svoje dolžnike in terjatve, preden kupi dostop. Poleg tega podjetje NiteoWeb d.o.o. ponuja “100% garancijo na zadovoljstvo”. V primeru, da upnik ni zadovoljen s sistemom, lahko zahteva vračilo vloženega denarja.

Prijavo lahko opravite na internetni strani: www.izterjevalec.si