Novica 27.06.2008

Skladno s 407. členom ZDavP-2 bodo morali plačniki davka (pravne osebe, samostojni podjetniki in drugi izplačevalci osebnih prejemkov) od 1. julija 2008 dalje, poleg zbirnega REK obrazca, davčni upravi predlagati tudi REK obrazce individualno po davčnem zavezancu (iREK), za katerega plačnik davka izračuna, odtegne in plača davčni odtegljaj.

Postopek :


Obveščamo vas, da Davčna uprava Republike Slovenije zaradi tega, ker izvajalec HERMES SoftLab d.o.o., ki za nas pripravlja ustrezno programsko podporo, do predvidenega roka ni pripravil testne verzije na Beta eDavkih, do nadaljnjega ne more zagotoviti možnosti preizkusa oz. testiranja vaše programske podpore na Beta eDavkih.


Ker ostaja do 1.7.2008 le nekaj dni in boste morali oddati obračune davčnega odtegljaja »v živo«, nimamo druge izbire, kot da vam, v prehodnem obdobju, omogočamo oddajanje samo zbirnega dela iREK obrazca.


Postopek pri oddaji zgolj zbirnega iREK je naslednji: V kolikor boste pri uvozu/vnosu individualnih podatkov imeli težave in jih v času do oddaje obrazca iREK (datum izplačila) ne boste mogli odpraviti, lahko oddate samo zbirni del iREK obrazca. Po odpravi nastalih težav pa oddate popravek (A-analitičen popravek) za oddan obrazec, ki vsebuje vse podatke (zbirne in analitične podatke).


Vsem davčnim zavezancem se opravičujemo za težave oz. nastalo situacijo, na katero pa žal nimamo vpliva. Obenem vas prosimo za razumevanje. Davčna uprava Republike Slovenije se bo še naprej trudila in storila vse, kar je v naši moči, da bo zahtevana programska podpora čim prej pripravljena.


O podrobnostih vas bomo seveda sproti obveščali.Služba za odnose z javnostmi

Vir: Davčna uprava Republike Slovenije