Maribor, 25.09.2018

Prenova eDavkov še ni zaključena. Konec leta bo fizičnim osebam na voljo mobilna aplikacija eDavki. Med novimi funkcionalnostmi bo mobilna aplikacija ponujala tudi personaliziran koledarček, preko katerega bodo zavezanci prejemali obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah.

V naslednjem letu se bo začela tehnična prenova eDavkov. Pri tem bodo postopoma uvajali številne poenostavitve, ki bodo zavezancem olajšale uporabo sistema. Med novostmi tako med drugim načrtujejo storitev za spletno prijavo in e-podpis SI-PASS, na podlagi katerega bodo lahko sistem eDavki nemoteno uporabljali vsi davčni zavezanci, ne glede na to kakšen računalnik ali operacijski sistem uporabljajo.

Prenova eDavkov bo podjetjem in podjetnikom v prihodnje omogočila tudi oddajanje davčnih obračunov. Samo še letos so jih morali za zaslužke v lanskem letu oddati prek programov Silvester Pelias (za pravne osebe) oziroma Silvester Fineus za s.p.-je.

eDavki za fizične osebe bolj enostavni

Sicer pa lahko fizične osebe brez dejavnosti že zdaj vrsto napovedi (obresti, najemnine, kapitalske dobičke, ugovor na informativni izračun dohodnine…) oddajo prek eDavkov tudi brez digitalnega certifikata. Registrirajo se z uporabniškim imenom in geslom prek računalnika, tabličnega računalnika ali pametnega telefona.

Vir: Finančna uprava RS

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik?

Poslovanje s FURS-om je namreč za mnoge sveže podjetnike kar velik zalogaj.

Vam elektronsko davčno poslovanje dviguje pritisk? Pri tem vam lahko pomagamo.

Pokličite nas na tel:02 234 23 21 Simona Klančnik ali nam pišite na mail:simona@interfin.si