S preklicem epidemije lahko tudi ljubitelji gora nekoliko lažje zadihajo, saj so se ukrepi tudi v planinskih kočah precej zrahljali. Kaj je novega in kaj se dogaja s smernicami za unovčenje turističnih bonov v planinskih postojankah?

Kot smo na Siol.net že poročali, so na Planinski zvezi Slovenije na poslanske skupine naslovili pobudo za unovčenje turističnih bonov v več delih, saj bo sicer 200 evrov, kolikor bo vreden bon za odraslo osebo, v eni koči težko porabiti.

Besedilo zakona, ki je bilo na koncu sprejeto, ločenega koriščenja bonov ne prepoveduje, zato na PZS pričakujejo, da bo vladna uredba predvidela tudi to možnost.

Kot so danes zapisali v sporočilu za javnost, so takšno pričakovanje naslovili tudi na kabinet predsednika vlade, gospodarsko ministrstvo in direktorat za turizem, pojasnili pa so tudi, zakaj se pri tem ukrepu ne sme spregledati planinskih koč.

Več informacij: SiolNET, avtor: Alenka Teran Košir

VIR: https://siol.net/sportal/naj-planinska-koca/tudi-v-planinskih-kocah-se-bo-zdaj-lazje-dihalo-kaj-je-s-turisticnimi-boni-527128