Praznik Sv. Valentina, poznamo pri nas že dolgo. Po starem kmečkem koledarju "Valentin prinese ključe do korenin", zato so mu pravili tudi Spomladin. Ta dan je je poleg Gregorjevega znan tudi po tem, da se "ptički ženijo".

V zadnjem času se praznik Sv.Valentina (14.februar) tudi pri nas vse bolj uveljavlja kot praznik zaljubljencev, prijateljev in vseh, ki se imajo radi. Na ta dan običajno izkažemo svojo naklonjenost do ljudi, ki jih imamo radi , s cvetjem, voščilnico ali kakšnim drugim drobnim darilom.

Trenutkov, ko lahko pokažemo nekomu svojo naklonjenost, ni nikoli preveč. V hitrem tempu vsakdanjega življenju dostikrat pozabljamo na majhne pozornosti, ki nam polepšajo dan, in ob katerih za trenutek pozabimo na skrbi in težave, ki nas morda pestijo. In prav Valentinovo je ena od mnogih priložnosti za tako dejanje .

My Valentine – Martina Mcbride

Happy Valentine,s Day

Nekaj idej kako pripraviti ljubka presenečenja:

Zjutraj:

 1. Presenetite ga/jo z najljubšo bomboniero ali kakšno drugo sladko pozornostjo, katero veste, da ima rad/a. Seveda naj bo lepo zavita in po možnosti v obliki srca, ne pozabite pa tudi na njegovo ime. Lahko pa posamezne bombončke zložite tako, da jih oblikujete v srce.
 2. Prijetno presenečenje bo tudi zajtrk, prinešen v posteljo, seveda pa naj bodo na pladnju partnerjeve najljubše jedi.
 3. Polepšajte mu/ji jutranjo vožnjo v službo in mu/ji v avto namestite najboljši prigrizek, cvetlico in kuvertico z ljubečo vsebino. Slednjo lahko nadomestite tudi z SMS-om tekom dneva in mu/ji tako polepšate delovni dan.
 4. Na majhne samolepilne lističe napišite, zakaj ga ljubite in jih nalepite po stanovanju.
   

Popoldan:

 1. Presenetite ga/jo z vabilom v najljubšo restavracijo, ali, še boljše, mu/ji sami pripravite najljubšo jed, ki mu/ji jo servirajte ustrezno dekorirano, kot se za Valentinovo spodobi.
 2. Zavrtite CD z romantično glasbo, ki je obema všeč in skupaj poglejta skupne fotografije vajinih začetkov ter tako obujajta spomine.
 3. Pošljite mu/ji elektronsko sporočilo z ljubečo, romantično vsebino ali elektronsko čestitko s takšno vsebino. Četudi se večkrat dnevno slišita, ga/jo bo tovrstna pozornost dodatno razveselila in mu/ji dala vedeti, da ga/jo imate radi in da mislite nanj/o.
 4. Razveselite ga/jo s povabilom na skupno razvajanje v welness center; masaža in romantična kopel v dvoje bo obema v veselje in sprostitev.

Zvečer:

 1. Peljite ga/jo v gledališče, nato na romantično večerjo katero lahko pripravite sami ali pa ga/jo peljete v restavracijo s prijetnim vzdušjem. Nato si oblecite zapeljivo spodnje perilo in ga počakajte v spalnici.
 2. Če ste moški, pa ji poleg okusne večerje podarite še čudovit šopek rož ter se na ta dan še posebej potrudite zanjo in ji pokažite, da jo imate radi. Seveda pa naj bo tak dan – vsak dan.
 3. Zagotovo pa bo vesela tudi kakšnega kozmetičnega darilca – v pomoč vam je vam lahko članek, kjer so izbrani najbolj priljubljeni izdelki, s katerimi boste težko zgrešili in katere priložite kakšnemu ljubko-kičastemu darilcu v  rdeči barvi in srčaste oblike.