Maribor, 25.09.2018

Finančna uprava RS (FURS) vse zavezance poziva, naj začnejo uporabljati prenovljen portal eDavki.

Stari portal bo namreč deloval le še do 30. septembra 2018, so sporočili iz Finančne uprave RS (FURS).

Na FURS-u beležijo, da trenutno eDavke uporablja več kot 50.000 fizičnih oseb. Letos je denimo vlogo za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane (za izračun olajšave uporabite naš spletni kalkulator) preko sistema eDavki oddalo 40.196 zavezancev – 82,5 % več kot leto prej. Pričakujejo, da se bo trend povečanja uporabe sistema eDavkov še stopnjeval. Sicer pa trenutno sistem eDavki uporablja več kot 50.000 fizičnih oseb in vsi podjetniki in podjetja, ki morajo s FURS-om tako ali tako poslovati elektronsko na podlagi zakona.

Po starem le še nekaj dni

FURS je zavezancem omogočil »mehak« prehod na prenovljen portal portal eDavki. Dobra dva meseca sta bila namreč za delo na voljo tako nov kot star portal. Kot so takrat napovedali, bo ta možnost ukinjena s 30. septembrom 2018. Od 1. oktobra dalje bo torej deloval samo še nov portal eDavki.

Čeprav nov portal eDavki deluje že od junija 2018, FURS opaža, da še vedno veliko zavezancev za poslovanje z Finančno upravo RS uporablja star portal eDavki. Vse zavezance pozivajo, naj čim prej začnejo uporabljati prenovljen portal, saj bo stari že čez dober teden dni ukinjen in ga ne bodo mogli več uporabljati.

Na FURS-u še poudarjajo, da si zavezanci za lažje delo na novem portalu lahko izberejo predstavljene barve grafičnih elementov. Za nemoteno delo si lahko uredijo tudi bližnjice do novega portala.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik?

Poslovanje s FURS-om je namreč za mnoge sveže podjetnike kar velik zalogaj.

Vam elektronsko davčno poslovanje dviguje pritisk? Pri tem vam lahko pomagamo.

Vir: Finančna uprava RS

Pokličite nas na tel:02 234 23 21 Simona Klančnik ali nam pišite na mail:simona@interfin.si