Maribor, 10. 10. 2018

ZAČETEK: 24. 10. 2018 14:00

NASLOV: Štajerska gospodarska zbornica, Ulica talcev 24, 2000 Maribor

Tema delavnice je varstvo osebnih podatkov v podjetjih. Predstavljene bodo novosti, ki so s pričetkom uveljavitve Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) zahtevane za vsako podjetje. Predstavljeni bodo primeri iz prakse, poudarek bo na ukrepih, ki jih morajo izvesti zlasti mikro, mala in srednja podjetja za doseganje skladnosti z veljavno zakonodajo.

  • Kakšne ukrepe morajo izvesti podjetja, ki obdelujejo osebne podatke in kaj obdelava osebnih podatkov sploh pomeni?

  • Katere dokumente morajo podjetja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov nujno urediti in kje se skrivajo pasti nove Uredbe?

  • Katere so zakonite podlage za pridobivanje osebnih podatkov?

  • Ali je neposredno trženje (pošiljanje vabil po pošti, preko e-mailov…) v vašem podjetju še možno izvajati?

  • Kdo mora pridobiti privolitve udeležencev v primeru, da ste vi izvajalec storitev?

  • Kaj narediti s podatki, ki ste jih pridobivali v preteklosti in so za poslovanje vašega podjetja nujni?

Predavateljica bo na delavnici odgovarjala na vaša vnaprej zastavljena vprašanja. Prosimo vas, da najkasneje do 22.10.2018 pošljete vprašanja, saj je cilj delavnice čimbolj praktično prikazati ureditev področja varstva osebnih podatkov v podjetjih. Vprašanja pošljite na mail: mia.mise@stajerskagz.si.

Predavala bo mag. Tina Žagar, univ.dipl.prav., strokovnjakinja za varstvo osebnih podatkov in certificirana DPO (pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov), zaposlena pri podjetju Civis d.o.o., ki se preko 15 let ukvarja z varstvom pri delu, uvajanjem standardov v podjetja, organizacijo seminarjev in izobraževanj za slovenske in tuje naročnike. K naboru storitev so poleti 2018 dodali še področje varstva osebnih podatkov.

Vir: Dogodki in izobraževanja – Štajerska gospodarska zbornica

Za dodatne informacije smo za vas dosegljivi na:

Email: simona.klancnik@interfin.si

Telefon: (02) 234 23 21